luni, 10 august 2009

A new day

..has finally come.

Din 5 iulie pana in 10 august e un numar oarecare de zile, tre' sa recunosc, dar parca doar in ziua de azi am reusit, pentru prima data, sa'mi fac curajul sa scriu despre un subiect pe care l'am discutat, injurat, rasfrant si analizat cu foarte, foarte multi oameni. Nu garantez o lectura placuta, nu garantez un subiect interesant, dar .. e pentru mine. Ca sa pot sa simt ca am trecut peste ce era de trecut. Da, ma refer la fosta mea relatie.

Inevitabil, dupa o perioada lunga de timp, 1 an si 5 luni in cazul de fata, ajungi sa cunosti lumea prietenei poate mai bine decat a ta. O lume de care eram total strain inainte s'o cunosc pe ea, si de care ma instrainez, treptat, acum ca legaturile dintre noi s'au rupt. In viata exista unele momente de referinta, cica. La mine, e vorba de mijlocul clasei a 10-a..ultimele luni din viata in care pot spune ca am stiut perfect cine sunt, si ce fac. Acum, avand 19 ani, proaspat singur de o luna, ce vad?

Vad ca lumea de care ma rup cu viteza nu'i pentru mine. Vad ca oamenii de acolo, modul lor de a trai si de a intelege lumea, nu e pentru mine. Vad ca dincolo de copilarii, injuraturi pe bloguri ascunse si lipsa de caracter se ascund probleme mai mari. Diferente de mentalitati, imposibilitati geografice si financiare, si multe, multe alte chestii. Privind acum, in urma, cat si inainte, pot sa spun ca a fost o etapa necesara, si am invatat multe despre viata, relatii, si cum trebuie trait. Invataturi ce'mi vor prinde bine, caci incepe facultatea..practic, incepe viata. Si, pentru prima data de multa, foarte multa vreme, pornesc la drum singur. Bine, nu singur, cu toata sleahta de prieteni si oameni care vor sa'mi fie alaturi, cum sunt si eu acolo pentru ei, cu n oameni care habar n'au ca urmeaza sa ma cunoasca, si cate si mai cate ...

Aia a fost privind la viitor. Privind la trecut, a fost frumos. Nu sterg amintiri, bloguri si toate lucrurile care au dat o forma fostei mele vieti, ca nu sunt genul. Le las acolo sa existe, dovada pentru lume, ca ce am trait a fost frumos. S'a terminat cum s'a terminat , dar peste ani si ani, va conta mai putin cum s'a terminat. Schimbarile le astept cu bratele deschise, la fel cum astept oamenii noi, ocaziile noi, si stalpii de pe drum care apar tot timpul exact acolo unde nu trebuie.

Un rezumat ... ? Moving on. Incepe viata. Si am o lista luuuunga cu lucruri care vreau sa le fac inainte sa bata ultimele clopote din 2009. Asa ca .. trecut, nu te sterg, dar dau foaia.

It's on now!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu